Anna Pietrych jest autorką wielu prac naukowych, artykułów prasowych, programów radiowych i telewizyjnych dotyczących problemu nadwagi i otyłości oraz redukcji masy ciała. Jest specjalistką w zakresie technologii zbóż, błonnika i jego wpływu na odchudzanie. Anna Pietrych jest specjalistą w przygotowywaniu indywidualnych diet niskoenergetycznych i bogatoresztkowych oraz diet w różnych stanach chorobowych.
Metody Anny Pietrych przynoszą świetne efekty w przypadku Pacjentów z długoletnią nadwagą, otyłością oraz u osób z problemami hormonalnymi, w tym z chorobą Hashimoto i innymi chorobami tarczycy. W czasie ponad dziesięcioletniej praktyki odchudziła trwale bez efektu jojo kilka tysięcy pacjentów. Jest długoletnim współpracownikiem wielu placówek medycznych na terenie całej Polski. Od kilku lat współpracuje również z ośrodkami medycyny estetycznej. W 2001 roku Anna Pietrych pracowała jako główny technolog w jednej z większych piekarni w Polsce. Zajmowała się w niej wdrażaniem systemu
HACCP, nowych przepisów pieczywa dietetycznego, które do dnia dzisiejszego sprzedawane jest na obszarze całej Polski. Od 2005 roku pełni funkcję pełnomocnika zarządu ds. jakości produktu w jednej z większych firm zajmujących się produkcją zdrowej żywności isuplementów diety. Pełni funkcję doradcy zarządu ds. dietetyki i technologii produkcji, jest udziałowcem firmy. Anna Pietrych aktywnie uczestniczy w konferencjach naukowych poświęconych tematyce odżywiania. W 2013 roku udzieliła kilkudziesięciu wywiadów radiowych i telewizyjnych związanych z promocją książki dieta 5:2 dr Mosleya. W związku z realizacją pracy doktorskiej prowadziła zajęcia seminaryjne m.in. z przedmiotów: Podstawy Dietetyki (żywienie w chorobach nowotworowych), Diety Niekonwencjonalne, Anatomia Człowieka, Problemy Żywienia Klinicznego dla studentów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Przygotowanie i realizacja godzin dydaktycznych było niepowtarzalną i najlepszą okazją do udoskonalenia umiejętności pracy z ludźmi.
realizacja: estinet.pl